HUB geopend in Blokzijl

Tuesday 17 January 2023, 09:57

Op 8 augustus is een project met deelfietsen in Steenwijkerland van start gegaan. Er wordt begonnen met vier locaties. Blokzijl heeft sinds deze week ook een hub. De hub is te vinden bij de entree van de parkeerplaats net buiten Blokzijl (Kanaalweg). Andere hubs bevinden zich in Oldemarkt, Steenwijk en Giethoorn. Verdeeld over deze opstappunten staan in totaal 40 e-bikes die elke toerist, maar ook elke bewoner, kan pakken en gebruiken. Het project is gestart door gemeente Steenwijkerland en is mogelijk gemaakt door de Regio Deal Zwolle. Een primeur voor Steenwijkerland én voor een natuurgebied: niet eerder startte een gemeente in Nederland een project rond deelmobiliteit in een Nationaal Park.


Weerribben-Wieden beter toegankelijk

De hubs met deelfietsen zorgen ervoor dat het Nationaal Park Weerribben-Wieden en de omgeving (zoals Drenthe, Weststellingwerf en de Noordoostpolder) toegankelijk zijn voor iedere bezoeker die het gebied wil ontdekken en verkennen. De hubs zijn daarmee een van de schakels in het programma Duurzaam (Be)leefbaar Toerisme. In dit programma worden bezoekers, met of zonder auto, uitgenodigd het gebied te ontdekken en krijgen de kans zich te verspreiden. Belangrijk, want Weerribben-Wieden heeft veel prachtige plekken die (nog) minder vaak worden bezocht. Dan hebben we het over de natuur, maar uiteraard ook vestingstad Steenwijk, Giethoorn en de waterdorpen en de handelssteden die ooit aan de Zuiderzee lagen.

Nieuwe website Blokzijl

Sunday 22 May 2022, 12:36
Blokzijl viert dit jaar het feit dat het 350 jaar geleden stadsrechten kreeg. Er vinden allerlei activiteiten plaats in het kader van dit jubileum. Op de nieuwe website van Blokzijl zijn alle evenementen te vinden in de evenementenkalender. Ook vindt u hier de restaurants, hotels en winkels in het voormalige Zuiderzeestadje.

Nieuwe app Weerribben Wieden

Sunday 22 May 2022, 12:28
Bezoekers van Blokzijl en omgeving kunnen vanaf mei een fonkelnieuwe app op hun telefoon downloaden. De app geeft informatie op gebied van allerlei activiteiten, evenementen, routes, verblijfsaccommocaties, restaurant en nog veel meer. De app is te vinden in de Play Store. Zoek op Weerribben Wieden. Uiteraard kunnen belangstellenden ook terecht op de website van het Nationaal Park.

Fietsen en wandelen in de Weerribben

Friday 20 May 2022, 11:28
Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is bij uitstek geschikt om wandelend of fietsend te verkennen. Er zijn tal van mooie routes samengesteld. En nu de horeca weer opengaat, is het ook weer mogelijk om e.e.a. te combineren met een lunch bij één van de vele restaurants in het gebied. Klik hier om de routes te bekijken.