Alles over bezoek Weerribben-Wieden

Wednesday 11 October 2023, 11:42
Mocht u van plan zijn om het nationaal park Weerribben-Wieden binnenkort te bezoeken, dan is de website van het gebied een mooi startpunt. Eerst thuis eens even lekker scrollen langs alle info over het oer-Hollandse park. Het gebied is gevormd door trufstekers en is nu een toeristische trekpleister voor de echte natuurliefhebber. Rietvelden, waterpartijen, lieflijke dorpjes, alles goed te belopen of bevaren of met de fiets te ontdekken. Klik hier om meer te weten te komen over één van de mooiste nationale parken van het land.

HUB geopend in Blokzijl

Tuesday 17 January 2023, 09:57

Op 8 augustus is een project met deelfietsen in Steenwijkerland van start gegaan. Er wordt begonnen met vier locaties. Blokzijl heeft sinds deze week ook een hub. De hub is te vinden bij de entree van de parkeerplaats net buiten Blokzijl (Kanaalweg). Andere hubs bevinden zich in Oldemarkt, Steenwijk en Giethoorn. Verdeeld over deze opstappunten staan in totaal 40 e-bikes die elke toerist, maar ook elke bewoner, kan pakken en gebruiken. Het project is gestart door gemeente Steenwijkerland en is mogelijk gemaakt door de Regio Deal Zwolle. Een primeur voor Steenwijkerland én voor een natuurgebied: niet eerder startte een gemeente in Nederland een project rond deelmobiliteit in een Nationaal Park.


Weerribben-Wieden beter toegankelijk

De hubs met deelfietsen zorgen ervoor dat het Nationaal Park Weerribben-Wieden en de omgeving (zoals Drenthe, Weststellingwerf en de Noordoostpolder) toegankelijk zijn voor iedere bezoeker die het gebied wil ontdekken en verkennen. De hubs zijn daarmee een van de schakels in het programma Duurzaam (Be)leefbaar Toerisme. In dit programma worden bezoekers, met of zonder auto, uitgenodigd het gebied te ontdekken en krijgen de kans zich te verspreiden. Belangrijk, want Weerribben-Wieden heeft veel prachtige plekken die (nog) minder vaak worden bezocht. Dan hebben we het over de natuur, maar uiteraard ook vestingstad Steenwijk, Giethoorn en de waterdorpen en de handelssteden die ooit aan de Zuiderzee lagen.

Nieuwe website Blokzijl

Sunday 22 May 2022, 12:36
Blokzijl viert dit jaar het feit dat het 350 jaar geleden stadsrechten kreeg. Er vinden allerlei activiteiten plaats in het kader van dit jubileum. Op de nieuwe website van Blokzijl zijn alle evenementen te vinden in de evenementenkalender. Ook vindt u hier de restaurants, hotels en winkels in het voormalige Zuiderzeestadje.

Nieuwe app Weerribben Wieden

Sunday 22 May 2022, 12:28
Bezoekers van Blokzijl en omgeving kunnen vanaf mei een fonkelnieuwe app op hun telefoon downloaden. De app geeft informatie op gebied van allerlei activiteiten, evenementen, routes, verblijfsaccommocaties, restaurant en nog veel meer. De app is te vinden in de Play Store. Zoek op Weerribben Wieden. Uiteraard kunnen belangstellenden ook terecht op de website van het Nationaal Park.