Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl

Friday 22 March 2024, 10:43

Van 12 tot en met 22 juni vindt in Blokzijl een waar theaterspektakel plaats, 'Kaatje bij de Sluis'. De legende van Kaatje, aan wiens naam het sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis haar naam te danken heeft, wordt verteld in een soort musicalvorm, midden in het stadje. De sluis en directe omgeving worden voor de gelegenheid omgetoverd tot een spektaculair decor met het publiek dichtbij de spelers. Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop. Eea combineren met een verblijf bij Mieke&Co behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Mieke&Co gesloten tot en met 15 april

Sunday 14 January 2024, 10:00

Onze B&B is gesloten tot maandag 1 april. Daarna zijn onze gasten weer van harte welkom om in Blokzijl te verblijven. Hopelijk zien we elkaar in Blokzijl. Uiteraard kunt nu wel al reserveren. Een mailtje, welkom@mieke-enco.nl of een belletje, 06-13911303, is voldoende. In Blokzijl vinden ook dit jaar weer verschillende leuke evenementen plaats: op 7 april zijn culinaire liefhebbers welkom bij Proef Blokzijl. Alle horecagelegenheden in Blokzijl en directe omgeving doen hier aan mee. Later in het seizoen staat verder (o.a.) een uitvoering van 'Kaatje, de musical' op het programma. Restaurant Kaatje bij de Sluis (1 Michelinster) bestaat dit jaar 50 jaar. De musical is een productie van theater De Meenthe uit Steenwijk. Plaats van handeling, de sluis van Blokzijl, pal achter Kaatje. De musical wordt een aantal keren opgevoerd van 12 t/m 22 juni. 

Alles over bezoek Weerribben-Wieden

Wednesday 11 October 2023, 11:42
Mocht u van plan zijn om het nationaal park Weerribben-Wieden binnenkort te bezoeken, dan is de website van het gebied een mooi startpunt. Eerst thuis eens even lekker scrollen langs alle info over het oer-Hollandse park. Het gebied is gevormd door trufstekers en is nu een toeristische trekpleister voor de echte natuurliefhebber. Rietvelden, waterpartijen, lieflijke dorpjes, alles goed te belopen of bevaren of met de fiets te ontdekken. Klik hier om meer te weten te komen over één van de mooiste nationale parken van het land.

HUB geopend in Blokzijl

Tuesday 17 January 2023, 09:57

Op 8 augustus is een project met deelfietsen in Steenwijkerland van start gegaan. Er wordt begonnen met vier locaties. Blokzijl heeft sinds deze week ook een hub. De hub is te vinden bij de entree van de parkeerplaats net buiten Blokzijl (Kanaalweg). Andere hubs bevinden zich in Oldemarkt, Steenwijk en Giethoorn. Verdeeld over deze opstappunten staan in totaal 40 e-bikes die elke toerist, maar ook elke bewoner, kan pakken en gebruiken. Het project is gestart door gemeente Steenwijkerland en is mogelijk gemaakt door de Regio Deal Zwolle. Een primeur voor Steenwijkerland én voor een natuurgebied: niet eerder startte een gemeente in Nederland een project rond deelmobiliteit in een Nationaal Park.


Weerribben-Wieden beter toegankelijk

De hubs met deelfietsen zorgen ervoor dat het Nationaal Park Weerribben-Wieden en de omgeving (zoals Drenthe, Weststellingwerf en de Noordoostpolder) toegankelijk zijn voor iedere bezoeker die het gebied wil ontdekken en verkennen. De hubs zijn daarmee een van de schakels in het programma Duurzaam (Be)leefbaar Toerisme. In dit programma worden bezoekers, met of zonder auto, uitgenodigd het gebied te ontdekken en krijgen de kans zich te verspreiden. Belangrijk, want Weerribben-Wieden heeft veel prachtige plekken die (nog) minder vaak worden bezocht. Dan hebben we het over de natuur, maar uiteraard ook vestingstad Steenwijk, Giethoorn en de waterdorpen en de handelssteden die ooit aan de Zuiderzee lagen.