Restaurants in Blokzijl

Auberge aan het Hof
Kerkstraat 9
0527-291844
website: www.aubergeaanhethof.nl
e-mail: info@aubergeaanhethof.nl

Prins Mauritshuis
Brouwerstraat 2
0527-291468
website: www.prinsmauritshuis.nl
e-mail: info@prinsmauritshuis.nl
reserveren: reserveren@prinsmauritshuis.nl

Sluiszicht
Zuiderstraat 2-4
0527-291455
website: www.sluiszichtblokzijl.nl
e-mail: info@sluiszichtblokzijl.nl

Kaatje bij de Sluis
Brouwerstraat 20
0527-291833
website: www.kaatje.nl
e-mail: info@kaatje.nl

Barca
Bierkade 1
0527-769120
website: www.blokzijl.tapasbarca.nl
e-mail: info@tapasbarca.nl

Café Restaurant Slijterij Van Ens
Zeedijk 1
0527- 291320

Arrangementen

Eten bij Kaatje en slapen bij Mieke

Het beeldschone monumentale Blokzijl, in de kop van Overijssel vlakbij Giethoorn en de Weerribben, is met zijn historische haven en gezellige centrum op zich al een bezoek waard. Het wordt helemaal bijzonder wanneer je dat kunt combineren met een avondvullend diner in het met een Michelinster gewaardeerde Kaatje bij de Sluis. Dezelfde avond terug naar huis is niet nodig, want bij dit speciale arrangement is ook een overnachting inbegrepen bij Mieke&Co.

Slapen bij Mieke en varen bij Pieter

Met het arrangement 'Slapen bij Mieke en varen bij Pieter' combineer je een bezoek aan een pittoresk, voormalige Zuiderzee-stadje met een ontdekkingstocht door het prachtige nationaal park de Weerribben. De sfeervolle haven van Blokzijl ligt middenin het stadje. Mieke&Co is gesitueerd in de Kerkstraat, op een paar honderd meter van de haven. Op deze site uiteraard veel meer informatie over de B&B en de overnachtings- en dinermogelijkheden. Blokzijl ligt op een klein half uurtje fietsen van Kalenberg en ongeveer een kwartier met de auto. In het schilderachtige Kalenberg, het hart van de rietoogst, ligt een fluisterbootje klaar, waarmee het nationaal park De Weeribben verkend kan worden.

Het arrangement:
- Overnachting Mieke&Co
- Ontbijt (met o.a. zuivel uit de Weerribben)
- Welkomstdrankje
- Gratis wifi en gratis parkeren
- Toeristische informatie
- Toeristenbelasting
- 1 uur varen met een fluisterboot van Jongschaap

Kosten arrangement: 52,50 p.p. op basis 2-persoonskamer

Interesse? Stuur dan een mailtje naar Mieke&Co of bel met 06-13911303

Leer kanoën en geniet van de Weerrribben

Het nationaal park Weerribben- Wieden leent zich er uitstekend voor om ontdekt te worden per kano. Je kunt al peddelend genieten van de prachtige natuur, de vogels, de karateristieke huizen en hier en daar aanleggen om te picknicken. Mieke&Co heeft een arrangement samengesteld in nauwe samenwerking met kanoschool Herbie Bird in Ossenzijl, gelegen aan de noordzijde van de Weerribben. Het arrangement bestaat uit een uurtje les, een dag lang de beschikking over een kano en een overnachting, inclusief ontbijt bij B&B Mieke&Co in hartje Blokzijl.

Programma: Na de kanoles door een instructeur van Herbie Bird in Ossenzijl, kunnen de deelnemers de hele dag door de Weerribben varen, daarna wacht gastvrouw Mieke in B&B de deelnemers op. De overnachting is inclusief welkomstdrankje en ontbijt. In Blokzijl zijn diverse restaurants (vanwege corona gesloten tot nader order). U kunt natuurlijk ook starten bij Mieke&Co en pas na de overnachting richting Herbie gaan.

Prijs per persoon: 79,50 (op basis 2-persoonskamer)

Arrangement bestaat uit:

  • Uur kanoles
  • Dag lang beschikking over een kano
  • Overnachtin bij Mieke&Co, inclusief ontbijt

Bijzonderheden: Ossenzijl ligt aan de rand van het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden dat zich bij uitstek geschikt is om per kano te bezoeken. Blokzijl is een pittoresk voormalig Zuiderzeestadje met een karakteristieke haven middenin het kleine stadje. Mieke&Co is gesitueerd in de Kerkstraat, een paar honderd meter van de gezellige havenkolk en sluis.

Inlichtingen/boekingen:
E-mail:
welkom@mieke-enco.nl
Tel: 06-13911303